Aardappelsnoepje met kaasparels, zoete gegrilde paprika en tijm

Voor vele is de maand september zoals januari. Start van een nieuw schooljaar, einde van de zomervakantie, goede voornemens en van die dingen. Je hoort me al komen, hier gaat ook iets nieuws gebeuren.
Arend-Jan van Kampen gaat elke donderdag koken zodat ik me volledig kan concentreren op de fotografie (en het proeven).

Starten van een gezellige avond doen we dan ook met een drankje en een aperitief hapje.
Het is nu net dat laatste, wat we als eerste aan jullie gaan voorstellen.

Aardappelsnoepje met korrelkaas, zoete gegrilde paprika en tijm_1_web

Een aardappelsnoepje met kaasparels, zoete gegrilde paprika en tijm

Ingrediënten  :
– tijm
– 2 rode zoete paprika’s
– vastkokende aardappelen (krieltjes, nicola, belle de fontenay, …)
– een halve ui
– peper & zout
– kaasparels
– bakboter
– een klein stukje bosui om af te werken.

Neem de 2 paprika’s en laat ze grillen in een voorverwarmde oven van 220°. Zodra de vellen wat bruiner worden en beginnen te lossen is de paprika klaar. Onmiddellijk de pel eraf trekken en laten afkoelen.
Ondertussen kan je de aardappelen in plakken van ongeveer anderhalve centimeter snijden. Deze leg je koud gezout water, met een goede tak tijm. Dit op een zacht pitje, langzaam laten garen.
Vervolgens versnipper je een halve ui zeer fijn. De paprika’s ontdoe je van zijn pitten en snij je in brunoise (fijne vierkante  blokjes). De paprika stoof je samen met de ui aan en breng je op smaak met peper, zout en verse geplukte tijm.
Laatste stap; de aardappelschijfjes op een met boter ingesmeerde ovenschotel leggen, daarop de compote van paprika en afwerken met enkele kaasparels en een vijf minuutjes in een voorverwarmde oven van 180° laten opwarmen.
Dresseren is vrij eenvoudig, 3 op een rij en een kleine stukje bosui bovenop zorgt voor wat extra kleur op je bordje.

Aardappelsnoepje met korrelkaas, zoete gegrilde paprika en tijm_2_web

Smakelijk.

Special thanks to De Orangerie – Balen.

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *