Arend’s haantje

IBF_7856_web
Ingrediënten:
2 haantjes
130gr gerookte spekblokjes
5 boterrapen
15 krieltjes
een zakje zilveruitjes
10 spruitjes
1 bakje champignons
3dl bruine fond
enkele verse takjes tijm
peper & zout
kipkruiden
1 glas rode wijn
Scheutje rode wijnazijn

Snij de krieltjes doormidden en kook ze in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Afgieten en laten schrikken onder koud water. Zilveruitjes pellen, champignons in vieren snijden, deze samen aanstoven met de spekblokjes en blussen met een glas rode wijn. De rode wijn laten inkoken tot siroop dikte. 3dl bruine fond toevoegen, laten inkoken tot sausdikte en afsmaken met peper, zout en een scheutje rode wijnazijn.

 

Haantjes kort aanbakken in een braadpan, naderhand afkruiden met kipkruiden en 20min laten garen in een voorverwarmde oven op 180°. Om de 6 à 7 min de kip een kwart draaien en insmeren met boter. De raapjes schillen en samen met de spruitjes doormidden snijden en koken in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Schrikken onder koud water. De krieltjes aanbakken in een pan, afkruiden met peper, zout en verse tijm.
Voor de garnituur bakken we snel enkele doormidden gesneden zilveruitjes tot ze mooi goudbruin zijn. Dresseren en smakelijk.

IBF_7958_Web IBF_7973_web
Special thanks to De Orangerie – Balen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *