Basta Poco – Oud-Turnhout

 

Enkele weken geleden kreeg ik de vraag om te fotograferen voor een Italiaanse speciaalzaak in Oud-Turnhout, zowel interieur, sfeer als packshots. Zoals de meeste ondertussen weten ben ik freelance fotograaf en als dan de mogelijkheid er is om dit te koppelen aan voeding ben ik helemaal verkocht, vandaar dat ik deze opdracht even met jullie wil delen. Iedereen moet weten dat wanneer je Italië in de keuken wil halen je bij Basta Poco moet zijn.

Starten deed ik met de packshots voor de webshop, jep, je leest het goed, er is een webshop. Ons landje is klein maar toch… een tripje naar Oud-Tunhout is niet voor iedereen zo evident. No stress, ze verzenden alle niet-verse producten zoals olies, aceto’s, badlsamico’s en pasta’s.

Wel moet ik zeggen dat er natuurlijk niets gaat boven de beleving van de winkel zelf, Chris staat met veel passie en kennis achter haar toonbank. Heb je iets speciaal nodig om toch die extra toets aan je gerecht te geven, Chris helpt je én laat je ook proeven. De beste olijfolies, balsamico’s, aceto’s, wijnen, worsten, kazen, pasta’s, sausen… ze zijn er en zoals je op de foto’s ziet dit alles in een super mooi interieur. Ze kiezen bewust voor alleen maar de allerbeste producten, voor pure smaken, eenvoud en kwaliteit… en dat siert hen enorm. Liefde voor wat je doet/verkoopt, dat werkt altijd.
ibf_2671_smallibf_2383_small
ibf_2403_small

Het lijkt vreemd: een product dat al sinds eeuwen gebruikt wordt, werd in de laatste pakweg twintig jaar haast opnieuw uitgevonden. Steeds meer mensen (her)ontdekten de gezonde eigenschappen van olijfolie en waarderen de bijzondere smaak. Goede extra vergine olijfolie is rijk aan antioxidanten, bondgenoten in de strijd tegen cholesterol, hartkwalen en kanker. Al in 70 n.C. schreef de Romeinse geleerde Plinius de Oudere dat ‘olijfolie en wijn’ goed zijn voor het menselijk lichaam.

De beste kwaliteit olijfolie wordt in Italië aangeduid als extra vergine: de olie wordt uitsluitend verkregen door koude persing zonder het gebruik van hitte of chemicaliën.  

1001 smaken

Weersomstandigheden, grond, ligging, ras en ook het moment van plukken maken dat elke olijfolie anders smaakt. Heel grofweg kan je zeggen dat Italiaanse olie wat groener en plantaardiger smaakt dan olie uit andere mediterrane landen.

De olie uit Gaeta bijvoorbeeld is eerder zacht en bloemig, die uit Toscane is veel peperiger. Deze peperige olie komt steeds meer ‘in de mode’ en toen het River Cafe open ging werd de Tsocaanse olie nog populairder.

Peperige olie is natuurlijk ook heel erg lekker, maar niet bij alles. Bij een verfijnde vis past de olijfolie uit Gaeta veel beter. Als u een peperige olie combineert met een even pikante groente, dan krijgen die twee gewoon ruzie.

Het is makkelijk en leuk om  de verschillen in olijfoliën te proeven. Bij Basta Poco proeven we olie zonder brood. Ook al is olijfolie ook bedoeld om met brood te eten, het beïnvloedt de smaak. Daarom raden wij aan om, als u olijfolie wil kiezen, puur te proeven.ibf_2413_small ibf_2473_small
ibf_2488_small ibf_2583_small

Het lijkt vreemd: een product dat al sinds eeuwen gebruikt wordt, werd in de laatste pakweg twintig jaar haast opnieuw uitgevonden. Steeds meer mensen (her)ontdekten de gezonde eigenschappen van olijfolie en waarderen de bijzondere smaak. Goede extra vergine olijfolie is rijk aan antioxidanten, bondgenoten in de strijd tegen cholesterol, hartkwalen en kanker. Al in 70 n.C. schreef de Romeinse geleerde Plinius de Oudere dat ‘olijfolie en wijn’ goed zijn voor het menselijk lichaam.

De beste kwaliteit olijfolie wordt in Italië aangeduid als extra vergine: de olie wordt uitsluitend verkregen door koude persing zonder het gebruik van hitte of chemicaliën.  

ibf_2610_small  ibf_3051_small

ibf_3002_bw_smallibf_3070_small
De schuine teksten tussen de foto’s zijn van de website van Basta Poco zelf, hier kan je nog meer info vinden over je favoriete Italiaanse producten.

Praktische info:

Openingstijden winkel
Di-Za: 10:30 – 18:00

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *