boerenkoolstoemp met spieringkotelet cross en blackwell

IBF_3652_webIngrediënten:

1 kg zacht kokende aardappelen
2 spiering koteletten
soeplepel mosterd
pickles
7 zilveruitjes
2 dl cognac
1 dl culinaire room
drie dikken lappen spek
halve boerenkool
peper en zout

Was de boerenkool en breek in stukken, schil de aardappelenen en laat ze gaar koken in gezouten water. Bak de boerenkool kort aan in een pan met boter. Als de aardappelen bijna gaar zijn, voeg de boerenkool erbij en laat nog een minuutje koken, daarna alles afgieten. Met een goede stamper de aardappelen en boerenkool onder elkaar zetten. Voeg een goede lepel mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.


Voor de saus, pel de zilveruitjes en snij in brunoise. De zilveruitjes aanstoven in een pan en flamberen met cognac. Voeg 2 grote soeplepels pickles en 2 dl bruine fonds toe aan de zilveruitjes. Het geheel goed laten inkoken met 1 dl culinaire room en op smaak brengen met peper en zout.
Snij het spek in reepjes en bak deze krokant. Bak de spiering koteletten ongeveer 3,5 minuten aan elke zijde, bekijk de dikte van het vlees en pas de tijd aan indien nodig. Dresseren
IBF_3809_web
Smakelijk.

Special thanks to De Orangerie – Balen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *