Bosto ontbijttoast

IBF_8894_web
Iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Iedereen weet ook dat veel mensen er echt de tijd niet voor nemen. Zelf behoor ik meestal tot die groep van ‘geen tijd om te ontbijten, ik lig liever 15min langer in m’n bed’ mensen.
Om dan telkens opnieuw te beseffen dat wanneer ik de tijd er wel voor neem ik echt wel fan ben van goede ontbijtjes.
Met spelt als oergraan en rijk aan vele vitamines, proteïnen, mineralen en vezels vond ik deze ideaal als ontbijt toast. Een stevig klassiek ontbijt is er één met spek en eieren. Ik ben wel fan van klassiekers als basis, nadien kleur ik graag wat buiten de lijntjes en dat doe ik meestal door te kijken wat er nog in mijn frigo ligt. Mezelf Queen improvisatie (lees; wat heeft m’n koelkast te bieden) noemen is misschien wat overdreven maar het komt toch in de buurt…

Ingrediënten

  • 3 Bosto Spelt-toasts
  • 1 ei
  • 4 lapjes ontbijtspek
  • kastanje champignons
  • lepeltje basilicum pesto
  • bieslook
  • peper & zout

Verhit een pan en bak het spek samen met de champignons. Snij verse bieslook fijn en voeg deze samen met de lepel pesto bij het spek en de champignons. Voeg het ei toe en meng alles goed onder elkaar. Breng extra op smaak met peper en zout.
Snel, makkelijk, super lekker. Krachtvoer voor een goede start van de dag.

IBF_8874_web

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *