Bruchetta

Nooit heb ik graag tomaten gegeten, dan bedoel ik rauwe onverwerkte tomaten. Zoals tussen een broodje, in een salade of een gerecht waar de textuur van de tomaat nog duidelijk aanwezig is, helemaal geen fan van. Natuurlijk had ik geen problemen met spaghettisaus , ketchup of tomatensoep. Maar wie lust dat nu niet? Nu kan ik zeggen dat ik deze fase ontgroeid ben, sinds ik de zaligheid van een lekkere tomaat-mozzarella heb ontdekt. Vandaar dat ik ook mega fan ben van dit gerecht.

HNGR_mei_IBF_8950_web

De laatste tijd ben ik terug meer bezig met wat ik eet. Hierbij probeer ik vaak seizoensgebonden te koken (vers van de markt). Van juni tot oktober is het de periode van de tomaten. Hoewel je ze altijd kan kopen, zijn ze nu echt wel op z’n lekkerst. Ook paddestoelen vind je het ganse jaar door en gelukkig niet enkel in de herfst. Voor onderstaande snelle en simpele snack gebruikte Arend-Jan oesterzwammen (onder lichte druk van mezelf, want dit zijn mijn favorieten.) Mocht je achteraf nog een restje tomaten compote over hebben, deze is ideaal voor een snelle pastasaus (je kan natuurlijk ook gewoon extra veel maken)

Ingrediƫnten (2 personen)

300gr oesterzwammen
350gr kleine trostomaatjes
3 prunello tomaten
takje tijm
2 takjes marjolein
3 teentjes look
1 ui
1 courgette
goede olijfolie
scheut balsamico azijn
scheut avocadoolie
parmezaanse kaas
1 donker stokbrood

HNGR_mei_IBF_8934_web
Snij het stokbrood in de lengte door en halveer deze zodat je 4 stukken brood bekomt. Gril deze in een paninigrill. Snij de de courgette en de oetserzwammen in grove stukken. Stoof deze aan in een pan met de fijngesneden teentjes look. Snij de prunello tomaten in grove stukken en halveer de trostomaatjes, voeg deze samen met een fijngesneden ui in een saladekom. Snij de tijm en marjolein fijn en voeg deze aan de tomaten salade toe, samen met de aangestoofde courgette en oesterzwammen. Zet alles goed onder elkaar en breng op smaak met de avocado olie, balsamico azijn , peper, zout en een beetje suiker. Nu is onze compote van tomaten en groenten klaar om over de stokbroden te verdelen. Leg de stokbroden op een ovenplaat en verdeel de compote erover en werk af met parmezaanse kaas. Gratineer onder de grill tot de kaas mooi goudbruin is. Garneer met enkele blaadjes verse marjolein.
Smakelijk.
HNGR_mei_IBF_8946_web

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *