BÚN – Antwerpen

IBF_9895_webIBF_9890_web
Datenight met één van m’n besties start met een grondig overleg. Waar gaan we straks eten? Massa’s opties kwamen aan bod, het was dan ook al zo lang geleden dat ik nog eens in Antwerpen was. ’t Stad staat niet stil en om de haverklap is er iets nieuws, dat maakt de keuze niet makkelijk. We waren beide akkoord dat het gezond en liefst Aziatische moest zijn. Goed, de opties werden kleiner en we besloten het op wandelafstand te houden dus kozen we voor BÚN.IBF_9829_webBÚN is een vietnamees streetfood restaurant. Ik kende het nog niet, maar ik ben wel te vinden voor iets nieuws. Starten deden we er met een home made ice-tea van gember, limoengras en limoen en een home made juice van Jonagold appelsap, gember, aziatische basilicum en chili. Beide lekker maar mijn voorkeur ging toch naar het sapje dat Britt koos, to bad for me.IBF_9833_web
We kozen om twee voorgerechten te delen. Springrolls en gegrilde aubergine met garnalen. De Springrolls kwamen als eerste en daar was ik naderhand stiekem wel blij om, want hoe lekker deze ook waren, de gegrilde aubergine was 3x zo lekker. De smaken paste zo goed bij elkaar, de aubergine was gevuld met Noordzee garnalen en op smaak gebracht met limoen, sesam- olie en zaadjes. Ook het feit dat ze aan tafel kwamen met een kleine bunsenbrander om de schil van de aubergine te flamberen (of zo leek het toch) zorgde toch voor extra punten qua originaliteit. Het was blijkbaar ook de eerste dag dat dit gerecht op de kaart stond, van een primeur gesproken, we liked it!IBF_9851_web IBF_9863_web
IBF_9875_webWe kozen als hoofdgerecht beide voor noedels, eentje met vlees en eentje met vis. Voor mij stond de makreel. Persoonlijk eet ik zelden makreel, ik zal het niet snel kopen om zelf te bereiden, waarom niet, geen idee. Waarschijnlijk is dat de reden dat ik koos voor het gerecht, ik had zin in vis maar wilde eens wat anders. Bún cá nục nướng was de naam, oftewel rijstnoedels met gegrilde makreel. Typisch voor de Aziatische keuken is het gebruik van gember. Zowel mijn makreel als de vissaus was met gember op smaak gebracht. Het was echt een super lekker gerecht en ik kan het iedereen aanraden.IBF_9882_web

Tip; reserveer voor bij BÚN te gaan eten. Wij hadden geluk dat er voor 20u nog plaats was maar dat is blijkbaar een uitzondering.

BÚN – Vietnamese Street Food
Sint-Jorispoort 22
2000 Antwerpen – Belgium

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *