Courgette taartjes met geitenkaas

DSC_1785_web
Echte toppers, deze simpele en snelle taartjes zijn ideaal voor elke gelegenheid.

Wat heb je nodig:
– 1 vel bladerdeeg
– 1 courgette
– 1 potje Chavroux  Thijm & Rozemarijn (150g)
– verse rozemarijn en thijm
– parmezaan schilfers
– grof zeezout

– mandoline
– keukenpapier
– ovenDSC_1720_web

Start met het bladerdeeg volledig open te rollen en 30 min in de diepvriezer te leggen.
Snij met de mandoline de courgette in fijne schijven van enkele mm’s dik. Verspreid deze over keukenpapier. Eenmaal alle schijfjes over het keukenpapier verspreid zijn, bestrooien met grof zeezout.
Doe de inhoud van het potje Chavroux Thijm & Rozemarijn in een kom en meng deze met de verse kruiden, regelmatig proeven om de smaak te bepalen.
Verwijder na 10 min het zeezout met behulp van keukenpapier van de courgette schijfjes.
Leg het bladerdeeg op een vlak oppervlak en verdeel in stukken. Deze kunnen vierkant of rond zijn. Hou de bodems wel groot genoeg zodat er enkele courgette schijfjes opkunnen.

DSC_1747_webDSC_1755_web

Wanneer het deeg verdeeld is kan er op elk stuk de geitenkaas worden uitgesmeerd, gevolgd door een bloemetje van courgette met als topping de parmezaans schilfers.
Steek de taartjes in een voorverwarmde oven en laat ze 30 min bakken op 200°C.

 

Warm serveren en genieten!

DSC_1791_web

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *