Crème van pastinaak & goudbrasem

Deze week in de keuken van Arend-Jan : goudbrasem met een crème van pastinaak en een salie sausje. Deze vissoort is heel het jaar door verkrijgbaar en uitermate geschikt om te bakken of te grillen.

CremeVanPastinaak&Goudbrasem_2_web
Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 pastinaak
– 120 g hoeveboter
– 2 mooie filets goudbrasem (je laat deze best al ontschubben en ontgraten door je visleverancier)
– 1dl bruine fond
– 4 blaadjes salie
– witte balsamico azijn

We starten met de pastinaak te schillen en in grove stukken te snijden. Alles gaat in een grote pot en we zetten de pastinaak volledig onder water. Deze laten we garen op een laag vuurtje. Als de pastinaak gaar is, gieten we het water weg en mogen de stukken in een keukenrobot om ze fijn te cutteren. De gladde pastinaakcrème wordt afgekruid met peper, zout en een druppeltje witte balsamicoazijn.

De bruine fond met enkele blaadjes salie in mag langzaam indikken tot een lekkere saus.
In een hete pan bakken we vervolgens de goudbrasem. Met een snuifje fleur de sel of maldon zout ( Sergio Herman is een grote fan van dit zout uit een ambachtelijke zoutfabriek in Engeland) brengen we de vis op smaak.

Dresseren is het makkelijkste wanneer je de crème van pastinaak in een spuitzak doet. Als je dit niet in huis hebt, kan je ook een dresseer ring gebruiken. Op de crème komt de goudbrasem te liggen en afwerken doen we met de jus van salie.

tip: de goudbrasem is perfect te vervangen door zeebaars.
CremeVanPastinaak&Goudbrasem_1_web
Smakelijk.

Special thanks to De Orangerie – Balen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *