Creoolse Curry à la Damski

DSC_2245
Onlangs kreeg ik de uitnodiging om een Creoolse curry te gaan eten bij een vriend. Dit zou de tweede keer zijn dat ik mocht genieten van zijn kookkunsten en genieten was het. Ik kon zien met hoeveel liefde en plezier Wim achter zijn fornuis staat. Spijtig dat je geuren nog niet aan foto’s kunt plakken, want het water zou in jullie mond komen. Nog even mezelf inhouden om de foto’s te maken en dan smullen maar.
DSC_2278
Als Wim verteld over zijn passie, koken, word je meteen vrolijk. Hij maakt een gerecht op basis van verschillende culturen die hij zelf ontdekte tijdens zijn vele reizen. Inspiratie voor dit gerecht vond hij in het Caraïbische gebied. Rum uit Guadeloupe, chipotle (hotsaus op basis van gerookte peper), pimento (Jamaicaanse peper), kokoscream en kokosmelk zijn maar enkele van de vele ingrediënten in dit ‘smaakbommetje’.  Ik heb beloofd om niet het volledige recept online te zetten want hij is best (en terecht) trots op dit gerecht. Met andere woorden, Wim kookt graag voor andere, en wil ze dan ook zien als ze genieten van zijn kookkunsten.
DSC_2282
Wim, bedankt voor dit heerlijke bordje.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *