De classic Ceasarsalade in HNGR stijl.

ceasar1_web

wat hebben we nodig:

8 kippenkluifjes
1 hart van een Romeinse sla
100 g veldsla
1 rode ui
4 radijsjes
50 g haricots verts (a.k.a. Franse boontjes)
pitten mengeling voor salade (pijnboompit, pompoenpit, zonnebloempit)
1 handvol lookcroutons
olijfolie
witte balsamicoazijn
peper & zout
currypoeder
kipkruiden
parmezaan

Kook de boontjes al dente in een pannetje met gezouten water. Giet de boontjes af en spoel ze onder koud stromend water. Kruid de kluifjes met curry- en kipkruiden en bak ze gaar. Ondertussen wassen we de veldsla in water met een klein scheutje azijn. Waarom het scheutje azijn? heel simpel, als de veldsla een beetje slap is zorgt dit ervoor dat de sla terug fris wordt. Was ook de radijsjes en snij ze in dunne plakjes. Snij het hart van de sla grof en de rode ui mag in halve ringen. Pluk de kipkluifjes , laat enkele over om te dresseren, en snij de boontjes in 3.


Alles mengen in een kom samen met een goede scheut olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Serveer in een mooi kommetje of potje en werk af met 1 kipkluifje, en wat pittenmengeling, croutons en parmezaan schilfers.
Tip: ook lekker met gerookte makreel

ceasar7_web

Smakelijk.

Special thanks to De Orangerie – Balen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *