De Klassieker, tomaat basilicum soep.

tomaat_basilicum_soep_HNGR

Tomaat basilicum,

Wat hebben we nodig.
– 8 tomaten
– basilicum plantje
– 1 (grote) wortel
– 1 ui
– 1 bouillon blokje
– 1 blikje tomaten puree
– olijfolie

Hoe ik deze maak,

Stap 1 : snij de ui heel fijn (ik ben fan van de turbochef van Tupperware) , doe hetzelfde met de wortel.
Stap 2 : zet een kookpot op het vuur en verhit een scheut olie ( ik schat 2 eetlepels, ik werk meestal op het gevoel) als de olie warm is voeg je de tomatenpuree toe en bak deze enkele minuten los, voeg de ui toe en laat even bakken. Vervolgens de wortel er ook bij en laat enkele minuten aanstoven.
Stap 3 :Een glazen maatbeker vul je met 1.5l warm water waarin je het bouillonblokje oplost. De tomaten was en snij je in 4 stukken.
Stap 4 :  De bouillon voeg je toe aan de kookpot en je roert alles goed om. Ook de tomaten en de verse blaadjes basilicum mag je nu toevoegen. (Hou enkele blaadjes om later mee te dresseren.)
Stap 5 : Breng het geheel aan de kook en laat doorkoken tot de tomaten uit elkaar vallen.
Stap 6 : Zet de mixer in de kookpot en mix het geheel tot een glad geheel.

Afwerken met een blaadje basilicum en warm serveren, genieten is de boodschap.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *