Easy healthy pasta.

ibf_7175_webHet was weer een tijdje geleden dat ik samen met Arend kookte. Twee drukke agenda’s zorgen ervoor dat we nog zelden een moment vinden om een gerecht te maken en te fotograferen. Ik had nog volkoren pasta en Elvea datterini pelati in mijn voorraadkast, dus dat was ons vertrekpunt. Met wat groentjes, kruiden en gehakt hierbij heb je snel een gezonde pasta voor je neus.


Wat heb je nodig voor dit gerecht ( 4 pers);

300 gr volkoren pasta
Elvea datterini pelati ( gele gepelde datterini tomaten in tomatensap)
parmezaan vlokken
1 courgette
1 bakje champignons 250 gr
2 San Marzano tomaten
1 ui
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
300gr gemengd gehakt
1 soeplepel zoete soja
verse oregano
verse tijm
gedroogde turkse chilli peper
peper & zout

Kook de pasta al dente.
Bak de grof gesneden ui, look en paprika in een met olijfolie verhitte pan. Als dit wat glazig word voeg je het gehakt toe. Bak het geheel zodat het gehakt los komt, veel roeren is de boodschap. Als het gehakt half gaar is en wat uit elkaar valt voeg je de andere grof gesneden groenten ( champignons, courgette en tomaten) toe. Laat het geheel goed garen. Als laatste voegen we de pot gele gepelde tomaten van Elvea toe en brengen we alles op smaak met verse oregano, verse tijm, gedroogde turkse chilli peper, peper en zout. Voeg de pasta toe, meng alles goed en serveer met parmezaan vlokken. Smakelijk!
ibf_7205_web

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *