Erwtensoep met rookworst en spek

Dit gerecht is ontstaan nadat ik onlangs gamellen kocht in een Kringloopwinkel. De zoektocht naar originele items voor foodstyling is al even leuk als het fotograferen en proeven van het gerecht zelf. Rommelmarkten, tweedehands winkels en kringloopwinkel zijn daar ideaal voor. Fier toonde ik mijn laatste vondst aan Arend-Jan, al even enthousiast als ik kwam hij met het idee voor deze klassieker.
IBF_3325_web

Erwtensoep met rookworst en spek

Ingrediënten
1 aardappel
1 rookworst
1 dikke lap spek
2 uien
2 wit van prei
groetenbouillon
400 gram diepvrieserwten
peper & zout

De ui pellen en grof snijden, de prei ook grof snijden en aanstoven in een kookpot, ondertussen schillen we de aardappel en snijden die ook in grove stukken en bij in de pan gooien. Allemaal even aanbakken en dan onderzetten met groetenbouillon, en op een laag vuurtje garen, ondertussen snijden we de dikke lap spek in blokjes en bakken we ze krokant. De aardappelen zijn ondertussen gaar en we doen er de erwtjes bij. Direct nadat we de erwten erbij hebben gedaan blenden we alles tot een mooie erwtensoep. We smaken het nog even af met peper en zout. In een een mooie kom doen, de spekjes en stukken rookworst erbij en klaar.

Tip: als je je erwtensoep iets frisser wil maken kun je er ook een blaadje munt bij onder blenden.

IBF_3411_web

Smakelijk.

Special thanks to De Orangerie – Balen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *