Friendsgiving :: Curry-kokossoep met Appel

In Amerika en Canada is Thanksgiving een echte familietraditie. Vanuit alle hoeken van het land reizen naar huis om samen te kunnen zijn met hun familie. Hierdoor kwam ik op het idee, mijn beste vrienden wonen niet allemaal bij mij om de hoek. Doordat ik het de laatste tijd zo druk heb leek het me leuk om iedereen eens samen te brengen bij mij thuis. Naast fotografie is koken één van mijn hobby’s (vanwaar anders deze blog … ), het brengt me op één of andere gestreste manier tot rust.

De voorbereidingen zijn het allerbelangrijkst. Ik neem de tijd om goed uit te zoeken wat ik precies wil maken en hoe ik dit ga aanpakken. Dan alle ingrediënten verzamelen, wat leidt tot het kopen van extra dingen die ik eigenlijk niet nodig heb om toch nog iets extra te kunnen maken. Om dan naderhand toch bij het eerste idee terug te komen. Wat geeft dat ik een ruime voorraad in mijn kast heb voor een volgend ‘feestje’. Het was de eerste keer dat ik helemaal alleen kookte voor toch wel een mooi groepje mensen ( 7 personen), de schrik van elke hobbykok, ‘ga ik wel genoeg hebben’, was uiteindelijk niet nodig. Vrolijk en voldaan ging iedereen naar huis! Opzet geslaagd.

friendsgiving_ibf_6444_web
friendsgiving_ibf_6563_web

Curry-kokossoep met Appel.

Een snelle, makkelijke en gezonde soep deze curry-kokossoep. Dankzij de rode curry krijg je  meteen een extra spicy effect, ideaal dus voor mijn friendsgiving. Het is een niet de typische Belgische winter soep maar dat hoeft ook niet. Mijn vrienden vonden deze soep heerlijk. Gelukkig maar want ik had het basis recept van Han Go wat aangepast en dan is het toch wel afwachten naar de reacties. Leuk aan dit gerecht is dat je het zelf kan af werken naar eigen smaak doordat je de hoeveelheid sojascheuten, uitjes en noten zelf kan bepalen.

Oke, wat heb je precies nodig (6 personen):

1 soeplepel kokosolie
1 potje Go-tan red curry
1 theelepel Go-tan chirasa
500 ml kokosmelk
1/2 l kokend water waar je kruidenbouillon in oplost.
3 paprika’s –  één rode, één gele en één groen.
1 ui
3 wortels
2 appels (ik gebruikte granny smith)

Verhit kokos olie tot deze heet is, fruit de ui met de wortelen.
Voeg de Go-tan red curry, 500 ml kokos melk en 1/2 l kokend water met kruiden bouillon toe.
Laat het geheel zachtjes inkoken en voeg de paprika en appel toe. Laat alles nog enkele minuutjes koken en serveer warm.
Werk je bordje af met verse sojascheuten en gebakken uitjes en eventueel wat cashewnoten.

friendsgiving_ibf_6585_web

Special thanks to Salt & Pepper voor het mooie servies. Lekker eten uit een mooie kom/bord maakt het alleen maar beter. Zwart-wit en wat nonchalant is wat dit servies zo mooi maakt. De zwarte ‘vegen’ op de witte borden maken ze speels en jong, I like!
& Thanks to Bloemenwinkeltje in Balen om mijn tafel op te fleuren, steeds weer mooie, verse en typische seizoensbloemen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *