Gevulde champignon met Bosto Grains en langoustines

Bosto breid zijn gekende rijstgamma uit met Bosto Grains en HNGR kreeg een pakket om deze uit te testen. De nieuwe producten passen perfect in onze gedachtengang.
Quinoa, spelt, boekweit, haver… zijn heerlijke granen die nauwelijks deel uitmaken van onze eetgewoonte en toch bevatten ze vele goede eigenschappen. Met deze informatie ging Bosto aan de slag  om de trend van koken met oergranen te gebruiken. Het is gezond, lekker en een leuk alternatief voor gewone rijst. Ik ben alvast fan van Bosto Grains

Op de menu deze week: Champignon gevuld met quinoa, een korst van walnoot en grana padano, geblacheerde bosui en langoustine met een heldere kippenbouillon.

bosto1_web
Ingrediënten:
4 xxl Champignon
2 shi-take
1 teen look
6 langoustines
1 ui
3 dl heldere kippenbouillon
2 blaadjes laurier
takken tijm
50 gram gepelde walnoten
40 gram grana padano
1 sinaasappel
2 bosui
100 gram bosto grains – quinoa 3 kleuren

We beginnen met 100 gram quinoa goed te spoelen en opzetten in gezouten water. Dit zachtjes laten koken tot de quinoa gaar is.
De walnoten en grana padano mixen in een keukenrobot tot een grove mengeling. Deze kaas/noot mengeling gebruiken we op het einde om de korst mee te maken.
We nemen 2 grote champignons, met een lepel schraap je de binnenkant er helemaal uit.
We zetten een kookpotje op het vuur met water, zout, tijm en laurier. Daarin gaan we de champignons blancheren. Blancheren is groente opwarmen gedurende een korte tijd, maximaal enkele minuten in een kokende vloeistof; meestal water. Hierna worden de groente afgekoeld door ze met koud water te spoelen. 

 

Voor de vulling van de champignons snijden we de shi-take, ui, teentje look en de andere xl champignons in fijne blokjes en stoven zacht aan.
Wanneer dit gaar is doen we de quinoa erbij, op smaak brengen doen we met peper, zout en het sap van ½ sinaasappel. Met de mix van van champignons en quinoa vullen we de grote geblancheerde champignons.
Boter een ovenschotel in en leg hierop de gevulde champignons, strooi de mix van walnoot en padano erover en zet ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als de korst mooi bruin is mogen ze uit de oven.
Volgende stap; we zetten de kippenbouillon op het vuur en terwijl deze inkookt maken we de langoustines proper en bakken deze kort op een hoog vuur. Als laatste pocheren we de bosui nog in de bouillon.


Arend-Jan koos voor een diepbord, op de bodem deed hij eerst wat van de quinoa zodat de gevulde champignon er beter blijft op liggen. De langoustines leggen we rond de met quinoa gevulde champignon. De gepocheerde bosui leggen we erover en afwerken doen we met de kippenbouillon.

bosto2_web

Smakelijk.

Special thanks to De Orangerie – Balen, De Singel – Balen en Bosto.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *