Go-tan @ Yapado Pressdays

Pressdays_nov2015_17_webEnkele weken geleden mocht ik tijdens de persdagen in Antwerpen deelnemen aan de wok-workshop van Go-Tan.
Han Go, zaakvoerder van Go-Tan was één blok enthousiasme en wilde ons met veel plezier enkele tips en tricks bijbrengen over de Aziatische keuken en uiteraard over zijn producten. Het was ook leuk om de man achter het merk te leren kennen.

Pressdays_nov2015_13_web

Han maakte twee wokgerechten voor ons. Volgens hem is wokken zo makkelijk dat het de kunst is om er iets speciaal van te maken. Wokken is goede producten kort aan bakken en/of garen. Een wokgerecht is in principe vrij snel klaar, het is de voorbereiding die het meeste van onze tijd vraagt. De meeste mensen wokken steeds met kip, dat is uiteraard prima. Persoonlijk vond ik het zeer interessant dat hij voor het eerste gerecht zowel vlees als vis gebruikte. Deze combinatie maak ikzelf nooit en daar gaat vanaf nu verandering in komen. Dit was zo lekker, spijtig dat ik geen geur kan toevoegen!!

Pressdays_nov2015_22_web

Beef garnalen ketjap-sesam

  • Go-Tan Mie klaarmaken volgens bereidingswijze
  • Wok goed heet laten worden, olie verhitten en de biefstukreepjes ongeveer 20 seconden aanbakken. Naar smaak een snufje zout toevoegen. Haal de biefstukreepjes uit de pan, leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Verhit de wok opnieuw en wok de garnalen ca. 1 minuut. Blus ze af met een scheutje witte wijn. Haal de garnalen uit de pan en leg ze bij de biefstukreepjes.
  • Zet de wok terug op het vuur. Wok goed heet laten worden, olie verhitten en de rode ui, paprika, courgette en paddenstoelen ongeveer 2 minuten wokken. Voeg daarna de wilde spinazie en Go-Tan Original Wok Ketjap – Sesam toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg nu de garnalen, biefstukreepjes en cashewnoten toe en verwarm nog een halve minuut.
  • Serveren met Go-Tan Mie Noodles en garneren met lente-ui.

Pressdays_nov2015_26_web

Teriyaki Zalm

  • Go-Tan Miehoen klaarmaken volgens bereidingswijze.
  • Wok goed heet laten worden, olie verhitten en de gesneden bospeen ongeveer 1 minuut wokken.
  • Voeg de zalmfilet en broccoli toe en wok nog 2 minuten op hoog vuur.
  • Go-Tan Original Wok Teriyaki en gesneden lente-ui toevoegen en nog een halve minuut verder wokken.
  • Serveren met Go-Tan Miehoen en besprenkelen met sesamzaadjes.

Pressdays_nov2015_30_web

Han maakte ook de opmerking dat het meestal mannen zijn die wokken. Bij deze, mannen, wees creatief en laat maar weten wanneer ik mag langskomen om te proeven! 😉

Sarah, bedankt voor de uitnodiging en  fijn om je eindelijk (in real life) te ontmoeten.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *