Herfst ovenschotel

Ovenpotje met Nazarethkaas, groene asperges en verschillende soorten paddestoelen om de herfst mee in te zetten.

HerfstStoofpotje_IBF_0922_web

Ingrediënten (voor 2 personen):
3 shiitake-paddestoelen
3 girolles
3 kastanjechampignons
80 gram nazareth kaas
100 gram groene asperges (kleine toppen)
1 rol bladerdeeg
1 ei
fleur de sel (grof zeezout)
komijnzaad
2 dl bruine fonds
peper & zout
1 lepel grove graanmosterd

De shiitakes, girolles en de kastanjechampignons goed afborstelen en breken of scheuren in grote stukken, daarna deze kort aanbakken in de pan. De asperges koken in gezouten water en nadien onmiddellijk afgieten en spoelen onder koud water. De nazarethkaas in grove blokken snijden. De bruine fonds opzetten met een goede lepel grove graanmosterd en beetje laten indikken. Verdeel de asperges, champignons, en nazareth in 2 ovenschotels.

 

Voeg de graanmosterdsaus toe en bedek de ovenschotel met bladerdeeg. Eigeel smeren we op het bladerdeeg en kruiden het deeg met komijnzaad en fleur de sel. In een voorverwarmde oven van 180 graden zetten en ongeveer 15 minuten laten bakken tot het bladerdeeg mooi gebakken is. Serveren en klaar.

HerfstStoofpotje_IBF_1194_webHerfstStoofpotje_IBF_1228_web

Smakelijk.

Special thanks to De Orangerie – Balen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *