Homemade truffels – Franzjipan

franzjipantruffels_ibf_7280_web
Ontstaat er hier een traditie? Deze tijd, vorig jaar sloegen we ook de handen in elkaar om een paar leuke desserts voor jullie te maken. Herinner je je nog de mini vegan cheesecakes of de appeltaart met cheddar van Alessia aka Franzjipan?
Niets zo leuk als een zelfgemaakt kado geven (voor wie geen DIYtijd heeft, hier is een lijstje met spullen die je kan kopen). Als dit kado ook nog chocolade bevat kan het niet meer mis lopen. Ga op zoek naar een leuke doos, bakvorm of plankje om deze kanjers op te serveren en je hebt meteen een origineel geschenk om onder die voorlopige boom in het midden van je huiskamer te leggen.
franzjipantruffels_ibf_7223_webfranzjipantruffels_ibf_7392_web24 truffels – bereidingstijd +/- 1u

Ingrediënten:

Truffels
– 340g Zwarte chocolade (grof gehakt)
– 160ml slagroom
– 28g harde boter
– snuifje grof zeezout
– 3tl Kandijstroop
– 1tl vanille-extract

Extra
– 25g kokosnoot schilfers
– 25g geroosterde hazelnoten (fijn gehakt)
– 25g cacao
– 25g candy cane (fijn gehakt)

Bereidingswijze

1. Smelt de chocolade samen met de slagroom, boter en zeezout in een kookpot op een laag vuur. Roer tot een egaal mengsel. Haal de kookpot van het vuur en voeg de kandijstroop en vanille-extract toe.

2. Giet het chocolademengsel in een rechthoekige of vierkante bakvorm. Laat even afkoelen op kamertemperatuur en plaats vervolgens voor 45 min in de koelkast.

3. Doe de kokosnoot schilfers, hazelnoten, cacao en candy cane in afzonderlijke kommetjes.

4. Haal de chocolade uit de koelkast. Schraap met behulp van een lepel een deel van de chocolade en maak met je handpalm balletje van +/- 2,5cm. Bedek de balletjes met een smaak naar keuze. Je kan een 6-tal balletjes maken van elke smaak.

*Tip Bewaar de truffels in de koelkast. Ze smaken het best als ze koud zijn.franzjipantruffels_ibf_7345_web
 franzjipantruffels_ibf_7521_web

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *