Kippenboutjes met geroosterde butternut, gebakken krieltjes en spruitjes

Butternut-kip6_web

Kippenboutjes met geroosterde butternut, gebakken krieltjes en spruitjes.

Wat heb je nodig:
1 butternut pompoen 
5 krieltjes
10 spruiten
sesamolie
5 blaadjes laurier 
3 takjes tijm
goede scheut witte wijn
12 kippenbouten
sesamzaadjes
curry
peper en zout
neutrale olie (bv. arachide)
2 teentjes look
aluminumfolie

Snij de butternut over de lengte in 4 en haal de pitten eruit. Deze 4 stukken leggen we in een ovenschaal en giet er een flinke scheut witte wijn over. Daarbij mogen de 2 teentjes look, die is gepeld en in grove stukken gesneden, de tijm en de laurierbladeren. Pak de ovenschotel in met aluminium folie zodat er geen vocht kan ontsnappen.

Deze mag in een voorverwarmde oven van 180 graden om ongeveer een uur te garen. Je kan checken of de pompoen gaar is door met je vinger erop te duwen. Het moet aanvoelen als een goed gegaarde aardappel voor puree.
Als de stukken pompoen gaar zijn halen we het vruchtvlees eruit met een lepel en doen dit in een cutter. Bij het vruchtvlees mag een scheutje sesamolie, peper en zout en draaien alles tot een gladde puree.

 

Marineer de kippenbouten met curry, zout en peper en bak ze gaar in een pan. Kook de krieltjes (door de helft gesneden) gaar in gezouten water en bak ze vervolgens in olijfolie in een pan. Kruid af met peper, zout en tijm. Kook de spruitjes gaar in gezouten water en pluk er een paar blaadjes van. De pompoenpuree mag in een spuitzak en spuit deze op het bord, dresseer er de spruitjes, krieltjes en kippenbouten bij en klaar.

Butternut-kip2_web

Smakelijk.

Special thanks to De Orangerie – Balen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *