Krachtvoer – leftovers zijn het beste

Herfstbroodje_IBF_4706_web
Na een energieke en sportieve ochtend is een power broodje meer dan welkom als lunch. Met wat er nog te vinden was in de frigo ging ik aan de slag. De dag voordien stond een éénpansgerecht op de menu met spekjes, kastanje champignons, aubergine, tomaten, pesto en pasta. De singles onder ons weten dat je ofwel te veel maakt of dat er restjes in de koelkast blijven. Vandaar deze ingrediënten lijst:

Een halve aubergine
7 kastanje champignons
een tomaat
een avocado
gerookte spekblokjes
gemalen kaas
lange pita broodjes of paninibroodjes

Herfstbroodje_IBF_4636_web
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en bak ze al even tussen de grill. Bak de spekblokjes in een anti-kleefpan. Snijd de champignons fijn en bak na de spekblokjes in dezelfde pan, gebruik het vocht en vet van de spekjes om de champignons in te bakken. Kruid de champignons met peper. Snijd de avocado en tomaat in fijne plakjes. De pitabroodjes even opwarmen tussen de grill, zo zijn ze makkelijk open te snijden en te vullen. Het opvullen van de broodjes is simpel, onderaan de aubergine schijven, daarop de tomaten, avocado, champignons en spekjes. Afwerken met geraspte kaas, broodje tussen de grill voor enkele minuten. Als het broodje begint te kleuren van de grill en de kaas smelt is het klaar. Smakelijk.
Herfstbroodje_IBF_4685_web

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *