Lamskotelet met herfstratatouille

Lamskotelet met een herfstratatouille van raap, boterboontjes, courgette en aubergine vergezeld door een wilde rijstmengeling is de derde creatie die Arend-Jan ons brengt. Het contrast kan niet groter zijn met vorige week, van een zonovergoten dag naar echt herfstweer.

Lamskotelet met herfstratatouille1_web
Wat heb je nodig (berekend op 2 a 3 personen):

2 rapen
100 gram boterboontjes
1 courgette
1 aubergine
1 tomaat
1 sjalot
4 blaadjes munt
bruine fond
2 takken rozemarijn
bosui
6 lamskoteletjes
rijstmix

Om te beginnen snijden we de rapen en boterboontjes in fijne brunoise( vierkante blokjes). Deze laten we in kokend gezouten water kort opkoken en onmiddellijk terug afkoelen in ijswater om nadien in een zeef te laten uitlekken.
De courgette, aubergine en sjalot mogen op dezelfde manier gesneden worden, mix van groeten mogen samen met de raap en boontjes de pan in, laat het geheel aanstoven tot het gaar is. Op smaak brengen doen we met peper, zout en een lepel looktapenade.
Vervolgens zetten we water op het vuur voor de rijst ( 1 maat rijst – 8 maten water) naargelang welke rijst je gebruikt. Laat de rijst pruttelen op een zacht vuurtje tot deze gaar is. De rijst geven we extra pit met fijngesneden muntblaadjes, gesnipperde bosui, peper en zout.
Laatste stap zijn de tomaatjes, vlees en saus. Dan is de saus aan de beurt. De bruine fond mag op het vuur met een tak rozemarijn. De tomaatjes leg je op een ovenplaat en besprenkel je met wat olijfolie en tijm. Deze plaatsen we 3 minuten in een voorverwarmde oven tot ze open springen. De lamskoteletjes bakken we in een hete pan, ongeveer 3 min aan elke kant.

Dresseren en genieten.
Lamskotelet met herfstratatouille3_web
Smakelijk.

Special thanks to De Orangerie – Balen.

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *