Lekker – Turnhout

Lekker_Turnhout_25
Het eerste foodtruckfestival van de Kempen vond dit weekend plaats in Turnhout. Het Warandeplein was voor de gelegenheid om getoverd tot het LEKKER festival. 22 Trucks laten de smakelijkste lekkernijen op ons los, wat was dat moeilijk kiezen. Gelukkig hadden we grote honger!
Lekker_Turnhout_6
Starten deden we met verse muntthee en homemade orange-lime limonade van Barefoot Coffee. Zo konden we rustig overleggen aan welk lekkers we ons gingen wagen. Keuzestress, gaan we voor hamburgers van krokodil of tosti’s, pannenkoeken of cupcakes?
Lekker_Turnhout_1

 

 

We zetten ons eetfestijn in bij de mannen van de fingerfood truck. Je kent ze misschien nog wel van vorig jaar op Camping Gourmet in Antwerpen. Er stonden enkele nieuwe gerechtjes op de kaart en ook de bekende Boem bataat uit onze vorige post. Dit puntzakje met frietjes van zoete aardappel en een sausje van mosterd, wasabi en grof gemalen peper zijn to-die-for. De nacho’s waren spijtig genoeg uitverkocht, dus gingen we voor een Caesar salade en een ‘loooong dog’.
Lekker_Turnhout_10
Crispy chicken met croutons en parmezaanse kaas, een klassieke maar zeer lekkere combinatie. Hemels is de ultra lange chorizohotdog op een ciabattabroodje met on top knapperige lente-uitjes.
Dit is ‘de’ truck die je moet boeken voor je komende feestjes.

 

Lekker_Turnhout_15
Next stop, Vietnamama. Hier haalde we een vers gemaakte springroll en Vietnamese loempia’s. De springroll op basis van garnalen en verse groenten smaakt lekker fris en de loempia’s konden zelfs de kleinste onder ons bekoren.

 

Lekker_Turnhout_23
De langste rij stond bij Kilimanjaro, de truck van Jaro en Hanne. Je kent hen nog wel als winnaars van pop-uprestaurant 2014. Zij maken een reis langs Maleisië, Thailand en Mexico. Wij bleven in Azië en bestelde een Chicken burger en de Glazed Pork Bun. De kippenburger tussen een zacht broodje met curry-mayonnaise en uitjes is lekker, maar wacht tot je het andere broodje proeft. De bun met traag gegaard en gelakt buikspek, opgelegde groentjes en on top munt en koriander is een smaakbommetje. Dit maakte het lange aanschuiven dan ook meer dan de moeite waart.

 

Buikjes rond gegeten en spijtig genoeg niet alles kunnen proeven. Hopelijk volgen er snel meer foodtruckfeestjes in de Kempen. Wij komen zeker weer langs. Het was LEKKER.
Lekker_Turnhout_19

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *