Mini cheesecakes en schuimpjes met cuberdon stroop.

Thanks to de dames van Yapado en Cuberdon ben ik terug naar HNGR geroepen. De laatste maanden waren zo ontzettend druk met allerlei verschillende jobs dat HNGR altijd aan de kant werd geschoven. Foei aan mezelf, want ik miste deze creatieve uitlaatklep dan ook enorm. (Maar ja, prioriteiten… )

Ok GO, hier gaan we dan. Ik ben geen fan van de traditionele desserts en uit vorige blogs kan je zien dat als het om desserts gaat, ik een hulplijn inschakel. Alessia van Franzjipan, zalige madam, super in desserts fabriceren. Bottom line, van haar desserts ben ik fan!

MINI CHEESECAKES (8-10 stuks)

INGREDIËNTEN

BODEM
– 300g granenkoeken
– 70g gesmolten (harde) boter

VULLING
– 400g roomkaas
– 150g fijne suiker
– 1,5 el bloem
– 2 grote eieren
– 1 tl vanille-extract
– 60g zure room
– 60ml volle room
– Geldhof Cuberdon Stroop

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Gebruik een siliconen bakvorm voor muffins met een diameter van +/- 7cm.
2. Verkruimel de granenkoeken en meng met de gesmolten boter. Verdeel de kruimels in 8-10 porties in de bakvorm en duw goed aan in de bodem. Bak 5-tal minuten in de oven en laat vervolgens even afkoelen.
3. Maak intussen de vulling. Mix de roomkaas met de suiker. Roer voorzichtig de bloem eronder. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Tenslotte ook het vanille-extract, de zure room en volle room.
4. Verdeel het beslag over de voorgebakken bodems. Giet 1 tl GELDHOF Cuberdon Stroop over elk cakeje. Gebruik een tandenstoker of satéstok om een draaikolk te maken met de stroop. (Let op! Roer niet te lang, om het draaikolk effect te behouden). Bak 20-25 min. Laat minstens 1u afkoelen voor ze uit de vorm te halen.

CUBERDON SCHUIMPJES (24 stuks)

INGREDIËNTEN
– 2 eiwitten
– 140g fijne suiker
– Geldhof Cuberdon Stroop

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 90°C.* Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet even opzij.
2. Klop de eiwitten stijf en voeg vervolgens, beetje bij beetje, de suiker toe. Klop nog een 3-tal minuten.
3. Doe het eiwitmengsel in een spuitzak. Spuit 24 schuimpjes van +/- 4 cm. Doe op elk schuimpje een paar druppels Geldhof Cuberdon Stroop. Gebruik een tandenstoker of satéstok om een draaikolk te maken met de stroop. (Let op! Roer niet te lang, om het draaikolk effect te behouden)
4. Bak 1u30 in een voorverwarmde oven. Laat voldoende afkoelen alvorens te serveren.**

* Laat je niet verleiden om de temperatuur van de oven te verhogen, als je wil dat de schuimpjes mooi wit blijven.
** Je kan de schuimpje tot 2 weken bewaren in een luchtdichte doos.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *