Mini veganistische cheesecakes

Onder het motto, what’s for you will not pass you, kwam ik deze zomer terug in contact met Alessia (Franzjipan). We go way back, en hiermee bedoel ik meer dan 10 jaar!! Tijdens onze middelbare schooljaren waren we ondanks het leeftijdsverschil redelijk onafscheidelijk tot onze wegen splitsten omwille van verschillende studiekeuzes, boyfriends, andere steden, … . Deze zomer kwamen we elkaar terug tegen op een klein maar uiterst gezellig festivalletje in Lommel – Bohemia festival. Online had ik wel al door dat Alessia de bakmicrobe had opgelopen. In tijden van Facebook kan je iedereen en alles toch een beetje in het oog houden & wat springt er in mijn oog … FOOD! 😉 Zalig dan om elkaar daar terug tegen het lijf te lopen. Ze stond er met allerlei lekkere desserts, stuk voor stuk gluten-en lactosevrij. Mijn favoriet was de vegan cheesecake, deze wilde ik ook meteen op HNGR.
Bij deze, het ideale dessert voor de feestdagen.
Enjoy.
vegancheesecake_web

Extra smaken (naar keuze)
pindakaas
sap van een mandarijn

Gekonfijte mandarijn (garnering optioneel)
2-3 mandarijntjes
375g suiker
250ml water

vegancheesecake5_web
Bodem

Maak eerst de bodem, door de dadels fijn te malen met een hakmolen.

Maal vervolgens de noten tot bloem en vermeng met de dadels. Je zou nu een plakkerig mengsel moeten hebben. Indien het mengsel te droog is, voeg extra dadels toe.

Bedek de bodem van 12 potjes met dit mengsel. Druk goed aan en laat opstijven in de diepvries.

Cheesecake Vulling

Meng alle ingrediënten met een blender. In deze fase voeg je een smaak toe. Indien meerdere smaken, verdeel het beslag in twee of meerdere delen afhankelijk van het aantal smaken. Voeg in het ene mengsel de pindakaas toe en in het andere het sap van een mandarijn.

Verdeel de vulling over de 12 potjes en laat voor 4-6u opstijven in de diepvries. Je kan de potjes best 10 minuutjes vroeger uithalen alvorens te serveren.

Gekonfijte mandarijn

Breng in een kleine kookpot het water en de suiker aan de kook.

Snij de mandarijntjes in dunne schijfjes en laat voor +/- 25min sudderen in de kookpot. Laat de mandarijn schijfjes afkoelen op een stuk bakpapier. Gebruik dit als garnering voor de mandarijn cheesecake.

vegancheesecake2_web

Meer recepten van Alessia zijn terug te vinden op haar eigen blog, Franzjipan, zeker checken!

Comments

Een gedachte over “Mini veganistische cheesecakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *