Mosselen met kokos en koriander

HNGR_mei_IBF_8876_webIngrediƫnten (2 pers);

1kg mosselen
1 glas witte wijn
1 glas kokosmelk
1 ui
4 stengels bleekselder
1/2 venkel
handvol verse bladpeterselie
handvol verse koriander
1 teentje knoflook
1 theelepel gedroogde chilipeper
peper en zout

Snij de ui, venkel en bleekselder in grove julienne en stoof kort aan in een wokpan met het fijngesneden teentje look. Voeg de mosselen, het glas witte wijn en de kokosmelk toe en laat dit geheel opkoken. Werk af met wat fijn gesneden bladpeterselie en koriander en schud het geheel goed op zodat alles mooi onder elkaar zit. Verdeel over kommetjes en kruid af met peper en zout.

De ideale gezonde en snelle hap voor in het voorjaar. Ook al is het geen mosselseizoen, ik ben er toch zot van. Je kan ook de mosselen vervangen door kokkels of scheermessen om een iets verfijndere smaak te creƫren. Spijtig genoeg konden we deze vandaag niet op de markt vinden en zijn we voor de mosselen gegaan. Fingerfood to the top.

Smakelijk.

HNGR_mei_IBF_8861_web

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *