Oreo Cheesecake à la Sarah

Happy Internationale Vrouwendag!! 2 dagen geleden was het national oreo cookie day, dus ideaal om beide aan bod te laten komen. Het inmiddels beroemde koekje wordt door de meeste wel gesmaakt. 2 chocoladekoekjes met daar tussen zoete crème, wie lust deze badboy nu niet? Er bestaan massa’s recepten om oreo’s in te verwerken, maar vandaag is het aan Sarah om haar kunnen te laten zien. Een zalig recept met dank aan een topvrouw!

BdayCharlotte_IBF_7994_small

Ingrediënten :
400 Philadelphia (cream cheese)
250g mascarpone
70g fijne kristalsuiker
3 x 154g Original Oreo verpakking
70g gesmolten boter

Benodigdheden:
Kleine pan
Springvorm of schaal
Stamper
Mixer
Bakpapier
Een aantal lepels

Bereiding

Smelt de boter op een zacht vuur en voorverwarm de oven op 180°

Verkruimel 2 pakjes Oreo met de stamper en meng de boter erdoor
Leg bakpapier in de schaal en bedek de bodem met het Oreo mengsel.
Zet 5 min in de voorverwarmde oven

Roer de Philadelphia en de mascarpone goed los met de mixer. Voeg de suiker toe

Hak het merendeel van de laatste rol Oreo’s in grove stukken en spatel dit door 1/3 van het beslag

Haal de schaal uit de frigo. Maak de lagen zoals jij ze zelf wil, ik kies ervoor om eerst het witte beslag te gebruiken en daarna het beslag met de Oreo.
Tip: neem een grote schep en leg dat in het midden, je wil van het midden naar de randen werken

Laat nu een aantal uur rusten in de frigo

Om af te werken kan je de rest van de Oreo’s gebruiken. Smakelijk!

BdayCharlotte_IBF_7981_small

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *