Pasta di mama – Verse ravioli met zalm

pastadimama_ravioli9

Dit is een gerecht waar de nadruk niet ligt op gezond, maar wel op genieten en even wegdromen.
Waan jezelf even op een terrasje in een gezellig italiaans dorpje & geniet van deze verse pasta bereiding.

Ingrediënten: Voor ongeveer 4 personen

 

Pasta:
– 400gr pastabloem
– 4 eieren
– 2 eetlepels olijfolie
– snuifje zout

 

Vulling:
– 1 grote zalmfilet
– 300gr zachte kruidenkaas bv: Philadelphia
– bosje koriander
– bosje (platte) peterselie
– rode peper

vulling ravioli

Bereiding:

De vulling:
Snijdt de zalm in kleine reepjes meng deze met de kruidenkaas en de kruiden.
Proeven is de boodschap om te weten hoeveel kruiden er nog toegevoegd moeten worden.

pastadimama_pastakinderspel1

 

De pasta:
Doe de bloem, eieren, olie en zout in een mengkom.
Meng dit geheel in de keukenrobot met de kneedhaak tot het een egaal, droog deeg wordt.
Als je met een vinger in het deeg drukt en deze veert terug, is het goed.
Is het deeg te kleverig, voeg er een beetje bloem bij, is hij te droog en brokkelig, voeg er water bij.
Draai nu met de pastamachine dunne plakken, door te beginnen met de dikste stand en dit herhalen tot de bladeren mooi egaal uit de dunste stand komen gerold.


vulling ravioli2

Leg nu de pastabladeren op de daarvoor voorziene ravioliplaat.
Vul de holle gedeelten van de plaat met het mengsel van de zalm en kruidenkaas.
Daarover leg je een tweede pastavel, met de deegrol rol je over dit geheel.
Restjes pastadeeg kan je nu van de vorm verwijderen, en door met de plaat zacht op tafel te tikken, zal de ravioli makkelijk loskomen en is hij klaar om te koken.
Verse pasta heeft maar een hele korte kooktijd nodig, een minuutje of 2-3 volstaat!
De verse pastasaus er over en afwerken met geraspte kaas.

 

Buon appetito!

 

pastadimama_ravioli3

Chef: Els Bergmans
Styling: Tinneke Geenen – Styling10

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *