Pasta van Zeeuwse mosselen, met kastanjechampignons, oesterzwammen en venkel

Pasta van Zeeuwse mosselen4_web

Deze pasta is het ideale gerecht om de zomer in je keuken te halen, want mosselen passen het best bij goed weer en liefst ook een weekendje aan zee.
Arend-Jan serveert ze niet op de bekende Belgische manier. In plaats van ze te koken met de typische mosselgroenten ui en prei, gaat hij ze bakken met oesterzwammen, bruine champignons en venkel.

Wat heb je nodig (berekend op 2 a 3 personen):

1 kg zeeuwse mossel  (jumbo of goudmerk)
1 venkel
1 wit van prei
1 limoen
pijpajuin
pernod
looktapenade
½ ui
peper & zout
marjolein
ketjap manis
grado padano(schilfers)
pasta (naar keuze)

Beginnen doen we door de pasta te koken in gezouten water. Om de pasta mooi al dente te serveren, spoel je hem onder koud water. Zo stop je het gaarproces en voorkom je dat de pasta gaat kleven.
De venkel, prei en ui worden fijngesneden, de champignons snijden we in plakjes en de oesterzwammen plukken we .
De mosselen worden goed gespoeld en je laat ze best even in koud water met zeezout staan.
De groentjes stoven we aan in olijfolie. De mosselen mogen er bij samen met een goede lepel looktapenade. Dit geheel flamberen we in Pernod.


Als de mosselen opengaan kruiden we ze af met peper, zout en het sap van 1 limoen, de pasta erbij en een goede scheut ketjap manis. Alles goed mengen en op het bord dresseren. Afwerken doen we met parmezaan schilfers, verse marjolein en fijngesneden pijpajuin.

Pasta van Zeeuwse mosselen2_web
Smakelijk.

Special thanks to De Orangerie – Balen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *