Pompoensoep met geroosterde amandelen en gember

pompoen12_web

Pompoensoep met geroosterde amandelen en gember

Ingrediënten:
1 stengel prei
1 kleine gember
2 uien
50 gram geschaafde amandelen
1  pompoen voor de soep
2 kleine pompoenen (voor de soep in te serveren)
1,5 liter groenten bouillon
peper en zout
bosui

Snij de prei door de helft en was hel goed. Snij De grote pompoen in 4, haal de pitten eruit en snij het vel eraf. De gember schillen, de ui pellen en al deze groenten in grove stukken snijden. Aanstoven in een grote pot en de groetenbouillon erbij doen. Goed gaar laten koken en mixen met de staafmixer. Afsmaken met peper en zout.

Terwijl de soep staat te pruttelen, de amadelschaafjes in een anti-aanbakpan(tefal) laten kleuren zonder vetstof.  Ik heb de twee kleine  pompoenen uitgehold met een lepel en de bosui versnipperd.
De soep nu in de kleine pompoenen gieten, afwerken met de amandelen en de bosui erop te strooien.

pompoen7_web

Smakelijk.

Special thanks to De Orangerie – Balen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *