Rotterdam

Een half uitgesproken traditie, verjaardagen vieren we met een weekend weg. 2 vrouwen, 9 jaar vriendschap, diepzinnige gesprekken, giechelen als 12jarige meisjes, véél steden om te ontdekken, véél eten om te proeven en nog meer cocktails om uit te proberen. Zo kan je onze weekends omschrijven.
Deze keer zakten we af naar Rotterdam, met enkele last minutes tips vertrokken we een uur of 3 te laat – en met een stevige kater- richting Rotterdam.

In’t kort; – ons hotel CitizenM – de Markthal –  de witte de withstraat – Dr Rotterdam – Picknick, – het fotomuseum en serieus onder de indruk van Ata Kando – Fenix Food Factory – Lantarenvenster, een Tom Ford film-  een parkeerboete – partycrashen – een mini detox. –  Dit alles op 2 dagen.

In’t lang; een foto verslag.

De Markthal van Rotterdam, hemel op aarde voor een foodie..
rotterdam_ibf_7601_web
rotterdam_ibf_7612_webrotterdam_ibf_7635_webrotterdam_ibf_7595_web
Picknick – Een gezellige drukke ochtendstop, ideaal om een vers ontbijtje te scoren. Ze werken er zoveel mogelijk met streekgebonden producten. De kaart veranderd ook mee met de seizoenen, zo weet je ook dat alles lekker vers is. Je kan er ontbijten vanaf 8u ’s ochtends tot… 16u in de namiddag!!! Hemel!!
Alle gerechten worden er geserveerd op leuke houten planken, ik hou wel van de sfeer en stijl van deze zaak. Een echte aanrader, let wel op, het even kan duren voor je een tafeltje hebt, maar het is het wachten meer dan waard.
Picknick – Mariniersweg 259, 3011 Rotterdam, Nederland –rotterdam_ibf_7580_webrotterdam_ibf_7553_web rotterdam_ibf_7572_webrotterdam_ibf_7536_webEen kleine wandeling door het stad gaf me een kijk op de verschillende soorten gebouwen. Van hyper modern tot klassiek met een hoekje af.. zo zou ik de Rotterdamse architectuur omschrijven. Overal om je heen is wel iets opvallends te zien.rotterdam_ibf_7672_webrotterdam_ibf_7695_web
We zagen verschillende tentoonstellingen in het fotomuseum maar die van Ata Kando heeft me toch wel serieus geraakt. Haar levensverhaal is toch wel bijzonder. Met haar reeks ‘Dream in the Forest’ maakt ze een reeks foto’s die een verhaal vormen waarbij haar kinderen de modellen zijn. Ze portreteer haar eigen kinderen op een enorm kwetsbare manier en toch zo krachtig. Mocht je de kans krijgen, zeker gaan kijken.
Eenmaal het fotomuseum buiten wandelde we via Hotel New York over de Rijnhavenbrug richting Fenix Food Factory.
Ohjaaa… food heaven. Check de beelden, we kozen voor een vleesplankje met allerlei verschillende soorten charcuterie, bij Rechtstreex haalde ik verse frieten met truffelmayo en bitterballen met oesterzwammenvulling. Beide sauzen waren heerlijk dus nam ik ze nadien ook nog in potjes mee… deze zullen hoogstwaarschijnlijk nog wel ergens opduiken in een volgende post.rotterdam_ibf_7711_webrotterdam_ibf_7727_webrotterdam_ibf_7740_webAfsluiten deden we die avond met een film van Tom Ford – Nocturnal Animals, of dat dachten we… we eindigde nog op een feestje ( lees : partycrashte een feestje ) want wat doe je anders in een stad waar je niemand kent!? – en neen, hier zijn geen beelden van! –  😉

Kortom; Rotterdam, ik ben fan.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *