Sla met broccoli, advocado en feta

Dit gerecht leerde ik kennen dankzij een boek van Pascale Naessens. Ik hou van kookboeken en ben wel een fan van haar manier van koken. Het zijn makkelijke en gezonde gerechten die snel klaar zijn. 
sla-broccoli-advocado-feta2

Wat heb je nodig (2 personen):
– Sla
– Broccoli
– 2 rijpe advocado’s
– feta (200g)
– hazelnoten en cashewnoten
– pijnboompitten
– witte wijn azijn
– Peper, zout en herbamare

Starten doe ik met de broccoli. Die maak ik eerst proper en snij ik in kleine roosjes. Ik kook deze in water met peper, zout en een beetje olijfolie. Regelmatig even checken want we willen de broccoli nog wel wat knapperig houden. Terwijl de broccoli op het vuur staat, snij ik de avocado’s in kleine blokjes en hak ik de noten grof. De pijnboompitten ook even roosteren in een droge pan en dan is alles klaar om samen te voegen. Als de broccoli gaar is mag deze nog wat bijgekruid worden, proef wel want er zaten ook al kruiden in het water. Voeg dan de avocado & noten erbij plus een deel van de feta en wat witte wijn azijn, zet alles mooi onder elkaar en klaar.

Dresseren is easy: Sla onderaan en de rest er boven op en afwerken met feta en de pijnboompitten.
Het water komt me opnieuw in de mond bij het typen van dit bericht. Smakelijk!
sla-broccoli-advocado-feta3

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *