Taart & Cava

BdayCharlotte_IBF_7981_small
Hoe ziet jouw perfecte zaterdag uit? Sinds Charlotte haar verjaardag vorige maand weet ik het antwoord.
Taart, cava, de liefdes van je leven en dat allemaal vanaf 14u in de namiddag. Dit concept mag maandelijks (realistisch gezien jaarlijks) in mijn agenda voorkomen. Ik droom lekker verder… los daarvan, ik vorige maand wel de ideale zaterdag.

Zoals de meeste wel gemerkt hebben is er de laatste tijd weinig online verschenen. Door samenloop van omstandigheden bleef HNGR even stil liggen. Ik ben ook van mening dat ik liever in de plaats van half werk post. Spijtig genoeg ontbrak er in mijn agenda tijd. De eerste 2 maanden van 2106 waren hectischer dan verwacht, Arend is (nog) meer aan het werken dan voorheen. Zijn gerechtjes zullen dan ook even uitblijven. Kansen nemen als ze zich voordoen, daar draait alles om en daar steun ik hem ook volledig in. Wat wil zeggen als ik de kans heb om van hem een gerecht los te krijgen ik dat ook met toeters en bellen zal delen!

Voor de rest, wat is er nog nieuw, HNGR is jarig vandaag. 2 jaar geleden startte ik met deze persoonlijke food/foto blog om een soort van uitlaatklep te hebben. Ondertussen heb ik zoveel nieuwe mensen mogen ontmoeten en ben ik ervan overtuigd dat er nog meer zullen volgen. Het verhaal rond HNGR is nog lang niet uitverteld, de vele ideeën, samenwerkingen en plannen die er zijn geven me energie.

Speciaal voor Charlotte en voor het 2 jarig bestaan, een extravagante glutenvrije cake. Enjoy.

BdayCharlotte_IBF_7990_smallIngrediënten:
CAKE
glutenvrije deegmix van AVEVE
6 eieren
kweepeerconfituur (van SELMATUREN)

TOPPINGS
aardbeien
bosbessen
frambozen
frosting wit (AVEVE)
goudpoeder (AVEVE)
amandelschilfertjes

Doe de mix voor het deeg, de 6 eieren en 2dl water in je keukenrobot en mix 10 minuten lang op de hoogste stand.
Doe het beslag in een springvorm (ingevoerde vorm) en bak 30min op 180 graden
laten afkoelen in de springvorm voor 5 min, erna veder laten afkoelen op een plaat.
Snij de cake in twee en smeer de confituur ertussen.

Voor de afwerking, laat wat forsting over de cake lopen, Verdeel de besjes (aardbeien, bosbessen en frambozen) voorzichtig tussen de frosting, voeg nog wat frosting toe zodat de besjes goed blijven zitten. Als laatste, strooi de amandelschilfers en het goudpoeder erover als finishing touch. Klaar en smullen maar.BdayCharlotte_IBF_7995_small
Er volgen nog recepten van deze taart namiddag. Check zeker binnen enkele dagen HNGR nog eens! 🙂

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *