Umamido – Antwerpen

Umamido_IBF_0452_web
Vorige week sloot ik een weekje vakantie af bij Umamido. Dankzij mijn bestie, een echte Antwerpse local leerde ik deze Japanse noodle plek kennen. Bij het binnenstappen was ik aangenaam verrast door het mooie strakke interieur en vooral de open keuken. Dit laatste is ideaal om van dichtbij en vooral door mijn lens te kunnen zien hoe de chef de gerechten klaar maakte.
Umamido_IBF_0443_web
We willen starten met Edamme boontjes, want daar zijn we nogal verzot op. Spijtig genoeg waren deze op en gingen we voor een alternatief, Kimchi. Ik ben een gewoonte diertje (lees Edamme verslaafd) en toch kon ik het alternatief wel smaken. Kimchi is een typisch Koreaans gerechtje op basis van gepekelde groenten. Umamido_IBF_0438_web
Umamido staat voor kwaliteit. De menukaart is vrij beperkt en dat is positief, want alles wat ze aanbieden is uitermate vers en goed bereid. Om de perfecte ramen soep te serveren maken ze gebruik van een bouillon die minstens 24 uur nodig heeft om op smaak te komen. Alles draait hier dan ook om een goede voorbereiding zodat ze op een mooi tempo iedereen kunnen voorzien van een lekkere kom noedelsoep.

 

Umamido_IBF_0548_web

Zelf koos ik voor de special, ramen met spek en kreeft. Deze was overheerlijk en de smaken kwamen allemaal mooi uit. Vis en vlees in hetzelfde gerecht zal ik niet snel nemen, en toch heb ik hier heel lekker geheel gegeten. Het zacht gekookte eitje on top is lekker smeuïg en past perfect bij de knapperige groentjes.

 

Een gezellige zaak, lekker eten en aangenaam gezelschap, ideaal om een weekje Antwerpen mee af te sluiten.

Umamido is op 2 plaatsen in Antwerpen en 2 plaatsen in Brussel te bezoeken, meer info hier.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *