Vin Perdu – Oud-Turnhout

Oud-Turnhout, hartje Kempen, hier is het dat Bar bistro Vin Perdu is gehuisvest. De zaak is enkele jaren geleden omgetoverd van klassiek restaurant naar hippe bistro / bar AND i like it.
Ik ben in het verleden nooit gaan eten in het restaurant, dus vergelijken kan ik niet. Maar ik kan je wel het huidige concept aanraden. De bar en bistro steken in een modern jasje, met warme elementen (very Hygge) (check de foto’s van het interieur) zodat je kan genieten van een glaasje met iets lekkers erbij.
Het hedendaagse concept zorgt ervoor dat het toegankelijk is voor iedereen die graag geniet van een lekkere maaltijd. Dat er ook enkele uitstekende wijnen verkrijgbaar zijn per glas is een mooi pluspunt, niets zo heerlijk als een glas wijn dat perfect bij je maaltijd past.
Als we dan al eens gaan lunchen, dan doen we het goed. Moscow Mule als aperitief. Persoonlijk, één van mijn favoriete cocktails, bestaande uit gemberbier ( HEAVEN ) , limoensap en wodka. Fris en pittig, meer moet dat niet zijn!


Dat ze bij Vin Perdu kiezen voor een eerlijke keuken is altijd fijn om te weten, zo gaan ze ook opzoek naar typische streekproducten. We kozen voor de tapas lunch menu – bestaande uit een aperitiefhapje –  5 tapas gerechten – één hoofdschotel. Eerlijk, we hadden eigenlijk al voldoende na de tapas.


Alle tapas waren lekker, maar de scampi’s met kruidenboter (N°1) en de balletjes in tomatensaus (N°5) waren wel de toppers.


Vrienden hebben in de horeca is toch wel handig, ze weten waar de betere / mooiere zaken gelegen zijn.
Als een kameraad (toevallig een chef-kok) zegt, “Hé, gaan we lunchen, ik weet nog iets in Oud-Turnhout.”
& dan kom je in zo’n zaak terecht.. tja zo worden pareltjes ontdekt. En uiteraard deel ik ze ook graag met jullie.

Vin Perdu
Steenweg op Mol 114
2360 Oud-Turnhout

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *