Winterse salade

De feestdagen zijn achter de rug en laat die goede voornemens maar komen. Zelf maak ik er geen want eigenlijk veranderd er niet zoveel, buiten het jaartal. Los daarvan zijn de feestdagen wel ideaal om lekker los te gaan en hier en daar te zondigen. We beginnen 2016 alvast goed met een winterse salade van Arend-Jan.
Winterse_salade_IBF_6741_web
Ingrediënten voor 2 a 3 personen;
3 gerookte makreelfilets
zakje jonge boerenkool
2 jonge romeinse kroppen sla
150g winterse paddenstoelen mix
c-tomaten
40g croutons
100g walnoten
balsamicoazijn
Ladi Biosas – griekse olijfolie
verse tijm
2 teentjes look
1 rode ui
theelepel suiker
peper en zout
turksbrood

Neem een grote saladekom, snij de romeinse sla grof en doe samen met de jonge boerenkool in de kom. Voeg ook de walnoten, rode ui ringen, croutons en partjes c-tomaten toe. Pluk de tijmblaadjes en voeg samen met grove stukken makreelfilets bij de salade. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn en meng het geheel goed onder elkaar. Op smaak brengen met peper, zout en de theelepel suiker. Snij de paddestoelen grof en bak deze in de pan met olijfolie, look en kruid af met peper en zout. Voeg de paddenstoelen als laatste bij de salade. Snij het turksbrood in grove stukken, mix één teentje met 1 dl olijfolie dompel de stukken brood erin en grill in een grillpan tot ze een mooie goudbruine korst krijgen. Dresseren en klaar.
Een snelle, krachtige en winterse salade. Smakelijk.
Winterse_salade_IBF_6763_web

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *