Witloofrolletjes met ham en martini-kaassaus

Een echt Vlaamse klassieker deze week op het menu van Arend-Jan. Uiteraard zorgt hij voor een persoonlijk toets, bij het bekijken van onderstaande foto is dan ook meteen duidelijk wat hij hiervoor gebruikt, Martini. Niet meteen wat we in onze klassieke Vlaamse keuken gebruiken, wel een echt aanrader! 
IBF_3482_web

Witloofrolletjes met ham en martini-kaassaus

Ingrediënten:
4 stronken witloof
100 gram geraspte emmentaler
1 liter melk
80 gram boter
bloem
4 mooie sneetjes beenham
0,5 dl martini
nootmuskaat
peper & zout

Snij de puntjes bovenaan en het hartje aan de onderkant van het witloof. Het witloof aanbakken in een pan. Doe er vervolgens 40 gram boter en water bij. Het geheel gaarkoken en afgieten.
Voor de roux nemen we de andere 40 gram boter. Laat de boter smelten en voeg 2 a 3 soeplepels bloem al roerend toe, dit is de basisbinding van de witte saus. Voeg al roerend langzaam de melk toe tot de gewenste hoeveelheid saus. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. De laatste stap voor de saus is uiteraard de kaas en martini toevoegen en alles goed onder elkaar mengen.


De witloofstronken rollen we in de ham en leggen we in één grote ovenschotel of in kleine zodat ieder een eigen portie heeft. De kaassaus mag over de stronken tot deze helemaal bedekt zijn. Doe nog een beetje geraspte kaas erover en zet in een voorverwarmde op 180 graden. Als er een goudbruin korstje ontstaat is het klaar.

IBF_3696_web
IBF_3721_web
Smakelijk.

Special thanks to De Orangerie – Balen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *