Wrap met crispy bacon, hoevekip & ansjovis mayonaise

Arend-Jan maakte dit gerecht enkele weken geleden op een mooie zomerse dag (ideale timing was het toen). De reden dat ik het vandaag post is omdat de zon ver te zoeken is en dit gerechtje zo wat zon in onze keuken tovert.
De afgelopen 2 weken verbleef ik in Turkije, in en rond Antalya. Ik heb er m’n hart verloren, mooie stranden, prachtige natuur en veel lekker eten. Uiteraard volgt er één van de dagen een klein verslag van deze reis.

IBF_4949_web
Ingrediënten (3 pers) ::

salade ::

  • 1 romeinse sla
  • 1 rode ui
  • 1 mini komkommer
  • 1 tomaat
  • 9 kwartel eieren
  • pijnboompitten
  • parmezaanse kaas schilfers
  • hoeve kip
  • gezouten ontbijtspek
  • kant en klare wraps

Mayonaise ::

  • 3 eieren
  • 1 soeplepel mosterd
  • 35gr ansjovis met kappertjes
  • 75 cl sojaolie
  • scheut witte wijn azijn

Voeg de eieren, mosterd en ansjovis samen in een hoge maatbeker. Mix dit glad en voeg langzaam al mixend de sojaolie toe. Breng op smaak met peper, zout en een scheut witte wijn azijn. Dit is een ruime hoeveelheid mayonaise ( potje vullen en later deze week terug tevoorschijn halen bij de bbq, ideaal )

Voor de salade, snij de romeinse sla grof en doe deze in een ruime kom. Snij de tomaten, mini komkommers en rode ui in fijne stukjes en voeg deze bij de sla, alsook geroosterde pijnboompitten. Meng het geheel goed onder elkaar. Bak de 9 kwarteleieren in een met sojaolie verhitte pan als spiegeleieren. Bak de hoeve kip tot deze lekker mals is en het ontbijtspek tot deze lekker knapperig is. Snij de kip en het spek in grove stukken en voeg mee onder de salade. Snij de gebakken kwarteleitjes in stukjes.

Leg 6 wraps open, smeer een laagje met de gewenste hoeveelheid ansjovis mayonaise. Verdeel de salade met kip en spek over de mayonaise, verdeel de eitjes over de salade en werk af met wat parmezaan schilfers. Dichtrollen & smullen.

IBF_4972_web

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *