Zalm & Spinazie in de oven.

DSC_9827_small
Een gezonde smaaksensatie, dank u Pascale Naessens voor deze topper. Ik ben fan.

Zalm en spinazie, 2 eenvoudige ingrediënten die samen instant happiness geven.
Alles in de oven wil zeggen weinig afwas en alle ingrediënten zijn samen klaar, winner!

Wat heb je nodig:

2 verse zalmnoten
spinazie
8 kerstomaatjes
1 citroen
peper en zout
olijfolie
één theelepel harissa

Voeg de harissa, olijfolie, peper en zout samen tot een gladde pasta. Dit is de marinade voor de zalm en deze mag hier goed mee ingesmeerd worden. Leg de zalm nadien in een met olijfolie besprenkelde ovenschotel, voeg enkele partjes citroen erbij en zet deze schotel 20min een een voorverwarmde oven op 180°C.

Terwijl de zalm rustig aan het garen is, snij je de spinazie in fijne reepjes. De spinazie doe je best in een kom, voeg er wat olijfolie, peper en zout aan toe en zet alles goed onder elkaar. Wanneer de 20min om zijn haal je de ovenschotel weer uit de oven en doe je de spinazie en kerstomaatjes erbij. Met de spinazie hoef je niet zuinig zijn, deze krimpt enorm in de oven, en we willen natuurlijk een vol bedje maken bij het dresseren. Zet alles terug 10min in de oven op 180°C.

10 min later… dresseren, warm serveren en genieten!

Voor deze beelden gebruikte ik de viskommetjes van sissy-boy samen met deze theedoek.

DSC_9839_small

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *