zeebaars met knolselder, oesterzwam en handgepelde grijze garnalen

IBF_3337_web

zeebaars met knolselder, oesterzwammen en handgepelde grijze garnalen

Ingrediënten: 
100 gram grijze garnalen
2 zeebaarsfilets
1 kleine knolselder
tijm
honing
nootmuskaat
2dl visbouillon
klein potje zure room
150 gram oesterzwammen

Voor de saus, pel de garnalen, stoof de koppen en schalen aan en blus ze met 2dl visbouillon. Hier mogen 3 takjes tijm bij en laat het even inkoken, afwerken met een lepel honing, peper en zout.

Schil de knolselder en snij deze in grove stukken. Kook gaar in gezouten water, giet de knolselder af en cutter deze met het potje zure room. Afkruiden met nootmuskaat, peper, zout en honing.

 

Bak de zeebaars op het vel in de pan. Ik haal er deze keer het vel af na het bakken van de vis omdat ik pas bij het thuiskomen zag dat er nog schubben aan het vel hingen, en als je vis al is gefileerd en je moet dan nog ontschubben is de kans groot dat je de mooie structuur van de vis kapot maakt. De vis nog kruiden met peper en zout. De oesterzwammen bakken in een anti-kleefpan en afkruiden met peper en zout. Dresseren en klaar.

IBF_3584_web

Smakelijk.

Special thanks to De Orangerie – Balen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *