Witte chocoladetaart met veenbessen

Hier maak ik niet veel woorden aan vuil, check die beelden, check het recept en doe morgen nog je laatste oudejaarsavond/nieuwjaars inkopen.
Maken die handel! ­čśë Alvast, Hapy New Year! xibf_9416_web

Ingredi├źnten:

Bodem
260g graankoeken
100g harde boter
snufje zout

Vulling
300ml volle room
200g witte chocolade (grof gehakt)
1tl vanille-extract

Veenbessencoulis
200g veenbessen
150g suiker
1 appelsien, sap & zeste (optioneel)

Gesuikerde Veenbessen
120ml water
160g suiker
100g veenbessen

ibf_9318_webBereidingswijze

1. Voor de bodem. Smelt de boter en zet even opzij. Maal de koekjes tot fijne kruimels en vermeng met de gesmolten boter. Voeg ook het zout toe. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van een taartvorm (├Ş 22cm). Druk het mengsel goed aan en laat vervolgens 1u rusten in de koelkast.

2. Voor de vulling. Smelt de chocolade au bain-marie en laat even afkoelen. Klop de room met een mixer tot een luchtige massa. Meng vervolgens de afgekoelde witte chocolade en vanille-extract onder de opgeklopte room. Giet De vulling over de koekjesbodem in de taartvorm en laat 3-4u opstijven in de koelkast.

3. Voor de veenbessencoulis. Doe alle ingredi├źnten in een kookpot en laat een 15-tal minuten sudderen op een matig vuur. Pers het mengsel door een zeef in een kom en laat afkoelen. De coulis wordt geserveerd bij de taart en zorgt voor een goede balans met de zoete witte chocolade.

4. De gesuikerde veenbessen dienen als decoratie op de taart. Smelt 110g van de suiker in een kookpot met het water. Breng aan de kook en laat 5min afkoelen. Voeg vervolgens de veenbessen toe. Laat ze 2-3 min rusten in het suikerwater.* Gebruik een schuimspaan om de veenbessen uit het water te vissen en laat ze 1u drogen op een taartrooster. Doe de resterende suiker in een kommetje en bedek de veenbessen ermee.
* Als de veenbessen ploffen haal je ze er best meteen uitibf_9504_webRecept ::┬áAlessia – Franzjipan

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *